Gevulde kip met mozzerella

Je maakt het klaar in: 40 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 1 ei, los geklopt
  • 5 el rijstbloem
  • 5 el paneermeel
  • 1 bol mozzarella van 125 gram
  • 4 el pesto
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout
  • coctailprikkers

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem drie diepe borden. Hierin komt het ei, paneermeel en rijstbloem.

Laat de mozzarella bol uitlekken en snijd hiervan 4 plakken van een halve cm dik.

Leg de kipfilet op een snijplank, snijd ze in het midden aan de zijkant open, niet helemaal tot het eind. Spreid de filets en bestrooi ze met wat peper en zout. Neem 1 el pesto per filet en verdeel dit aan de bovenkant van de kipfilet. Leg een plak mozzarella op de filet en vouw de filet weer terug en zet het vlees met prikkers vast. Bestrooi de buitenkant van de filets met een klein beetje peper en zout, wentel ze door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel. Doe een flinke scheut olie in de pan, verhit dit en bak de filets kort tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Laat de kipfilets garen in de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten afhankelijk van de dikte van de filets. Haal de cocktailprikkers eruit en dien op.

Heerlijk met gewokte groenten en tagliatelle