Uienchutney

Je maakt het klaar in: 60 minuten

Dit heb je nodig voor: 1 jampotje

  • 500 gr  uien
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 thl gemberpoeder
  • 1/2 thl kaneel
  • 1/2 thl kerriepoeder
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml water
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el olijfolie
  • paar chilivlokken of peper
  •  naar smaak snuf zout

Zo maak je het:

Pel de uien en snijd ze in halve ringen

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien met laurierblad, gemberpoeder, kaneel, kerriepoeder, chili of peper, eventueel snuf zout.

Laat het zachtjes, 20 minuten fruiten en zorg ervoor dat de uien niet bruin worden.

Bestrooi met zout en voeg azijn, agavesiroop en water toe. Laat het geheel, op een laag vuur, een half uurtje pruttelen.

Schep het in een potje of schaaltje.

Tip: lekker bij de polenta frieten (zie recept op onze site) of bij de barbecue.