Je maakt het klaar in: 25 minuten + 1 uur koelen + 60 minuten oventijd.
Dit heb je nodig: voor 2 personen
- 100 gr polenta
- 500 ml kokend hete bouillon, kip of groente
- 1/2 thl tijm
- 300 gr geraspte parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- roomboter om in te vetten
Zo maak je het:
Kook de polenta gaar in 15 minuten in de hete bouillon.
Haal het van het vuur, roer de kaas, tijm, peper en zout erdoor.
Vet een rechthoekige ovenschaal in met roomboter en stort hierin de gare polenta. Strijk dit glad met een lepel of leg er een vel bakpapier op en strijk het met de hand glad. Besprenkel de polenta met de olijfolie en strijk het uit met een kwastje. Laat het 1 uur afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de polenta in repen, ongeveer 1 cm, en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de friet in 60 minuten af in de oven.
Tip: Lekker met uienchutney ( zie recept ook op onze site)