Je maakt het klaar in: 25 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 150 gr bulgur
- 2 tomaten
- 4 stuks lente-ui
- 2 handen vol rucola
- 2 handen vol spinazie of veldsla
- 2 el olijfolie
- 5 steeltjes peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen, bijv. op een groot bord.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en de lente-ui fijn.
Hak de peterselie. Was de rucola en de spinazie of veldsla en droog deze in een slacentrifuge of in een vergiet.
Doe de bulgur in een kom, voeg olijfolie, peper, zout, citroensap, tomaat en lente-ui toe. Schep alles door elkaar (dit kan een dag van te voren klaargemaakt worden). Schep, vlak voor het opdienen de rucola en spinazie of veldsla erdoor.