Slasoep

Je maakt het klaar in: 20 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 1 krop (ijsberg)sla
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter gekookt water
  • 1 el olijfolie
  • 1 el (biologische) groentebouillon-poeder
  • 2 thl kerriepoeder
  • 1/4 thl sambal
  • 2 el gehakte peterselie en/of bieslook en/of selderij
  • mespuntje zout
  • 2 hardgekookte eieren

Zo maak je het:

Schil de aardappel, pel de ui en snijd beide in kleine stukjes.

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg aardappel, ui, kerriepoeder, sambal en wat zout toe en fruit dit op een laag vuur, ongeveer 5 minuten.

Was en snijd de sla (de nerven niet verwijderen).

Giet het water in de pan en laat dit weer aan de kook komen.

Voeg de sla en groentebouillon-poeder toe en breng dit opnieuw aan de kook.

Als de sla geslonken is kan de soep gepureerd worden met een staafmixer of roer het door een zeef.

Bestrooi de soep met de gehakte kruiden en fijn gesneden gekookte eieren.