Kiprolletjes met selderijsaus

kiprolletjes

Je maakt het klaar in: 45 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 400 gr kipfilet in 4 stukken
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 75 ml droge witte wijn
  • 50 gr zachte (geiten)kaas
  • 80 gr walnoten, grof gehakt
  • 40 gr boter om te bakken
  • 1 bosje selderij, fijn gehakt
  • 2 thl biologische bouillonpoeder
  • peper en zout

Zo maak je het:

Was en snijd de bleekselderij in reepjes. Zet het op met de wijn en de bouillonpoeder en kook het in 20 min. gaar.

Leg een vel keukenpapier op het aanrecht en leg de kipfilets er opengevouwen op. Bestrooi ze aan weerszijden met wat peper en zout, leg een tweede vel er bovenop en sla ze voorzichtig met een deegroller of een lege wijnfles wat platter. Bestrijk een kant met kaas en strooi de helft van de walnoten erover. Rol de filets nu op en zet ze met een prikker vast. Verhit de boter en bak de rolletjes rondom goud bruin. Zet het vuur laag, voeg eventueel een scheutje water toe en laat ze 20 min. garen.

Pureer de gare selderij met een staafmixer, haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de selderijsaus bij het braadvocht, voeg de overige walnoten en gehakte selderij toe. Breng zo nodig op smaak met wat zout en peper.

Lekker met rijst en gekookte worteltjes.