Je maakt het klaar in: 40 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 400 gr boerenkool, gewassen en fijn gesneden
- 250 gr (berg) linzen
- 150 gr rijst
- 2 uien in ringen gesneden
- 1 stukje verse gember, geschild en fijn gehakt
- 1 thl komijnpoeder
- 1 th; sambal
- 1/2 thl nootmuskaat
- 1 el kokosolie
- 2 volle el yoghurt of crème fraiche
- zout naar smaak
Zo maak je het:
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze, in ongeveer 20 minuten, gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een pan op met ruim water en breng dit aan de kook. Voeg de boerenkool toe en kook dit 5 minuten. Stort de boerenkool in een vergiet.
Verhit de kokosolie in een wokpan en fruit de uien met de gember, sambal, komijnpoeder en wat zout.
Voeg de boerenkool, linzen en de rijst toe en wok het geheel, 5 minuten, op hoog vuur.
Haal de wok van het vuur en roer nu de yoghurt of crème fraiche erdoor.
Breng op smaak met wat zout en bestrooi de schotel met nootmuskaat.
Smaakt heerlijk met gebakken ei, augurkjes en of een frisse salade.