Mosterdsoep

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 1/2 courgette
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 1/2 winterwortel
  • 2 stengels bosui
  • 1/2 thl kurkuma
  • 3 el (grove) mosterd
  • 1 el roomboter
  • 1 el biologische bouillonpoeder
  • 1 liter water
  • peper en zout
  • Eventueel scheutje (rijst)room naar smaak

Zo maak je het:

Schil de uien, aardappelen en wortel en snijd deze in schijven.

Verhit de boter in de pan en fruit, een paar minuten,  de uien, wortel, kurkuma en een snuf peper. Let op dat de roomboter niet verbrandt.

Snijd de courgette in schijven en voeg het samen met de aardappelen, het water en de bouillonpoeder toe en breng dit aan de kook.

Laat de soep 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn en voeg dan de mosterd toe.

Pureer de soep met een staafmixer of roer door een zeef.

Maak het geheel op smaak met zout en peper.

Was en snijd de bosui in ringetjes

Garneer de soep met bosui ringetjes en eventueel een scheutje (rijst)room.