Je maakt het klaar in: 35 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 400 gr zalm
- 600 gr venkel
- 2 avocado’s
- 4 eieren
- 2 el groene pesto
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 50 gr pijnboompitten
- zout, peper en paprikapoeder
Zo maak je het:
Breng 1 liter water met een beetje zout aan de kook. Snijd ondertussen de venkel in vieren, haal de kern eruit en snijd deze fijn. Blancheer de venkel 1 minuut in het kokende water en doe de venkel in een zeef om af te koelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Zet ze apart in een schaaltje.
Verwarm de olijfolie in de pan, bestrooi de zalm met zout, peper en paprikapoeder. Bak de zalm aan beide zijden ongev. 2 minuten. Haal de zalm uit de pan en zet ze apart.
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten.
Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe dit in een kom. Voeg pesto, citroensap en wat peper toe en roer dit om.
Voeg de lauwwarme venkel toe en schep nogmaals om. Doe dit mengel in een schaal.
Snijd of breek de afgekoelde zalm in stukjes en verdeel dit over het venkel mengsel.
Pel de eieren en snijd ze in parten of plakjes en verdeel dit over de zalm.
Tenslotte bestrooien met pijnboompitten.