Bolletjes

foto bolletjes 2

Je maakt het klaar in 20 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: ongeveer 12 stuks

  • 160 gr havermeel of gemalen havermout
  • 40 gr speltmeel
  • 6 gr bakpoeder
  • 4 gr zout
  • 30 gr hennepzaad
  • 40 gr rozijnen
  • 200 gr kwark of volle yoghurt
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • snuf kaneel
  • 1 el maanzaad
  • 1 el sesamzaad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom, behalve de rozijnen en meng dit goed door elkaar. Voeg yoghurt, eieren en citroenrasp toe en klop dit tot een glad deeg. Als laatste de rozijnen toevoegen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in met olijfolie of roomboter. Schep een volle eetlepel deeg op de bakplaat. Maak ongeveer 12 gelijke hoopjes en bestrooi dit met sesam- en maanzaad. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin.