Zoete aardappel taart

Naamloze afbeelding

Je maakt het klaar in: 30 minuten + 60 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 600 gr zoete aardappelen, geschild en gerapt
  • 250 gr havermeel. gezeefd
  • 70 gr prei, gewassen en in ringetjes gesneden
  • 50 gr cottage cheese
  • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 eieren, middel groot
  • 1 stukje rode peper in stukjes gesneden
  • 2 thl bakpoeder
  • 1/2 thl kurkuma
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el maanzaad
  • zout en peper naar smaak
  • roomboter om taartvorm in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in of bekleed deze met bakpapier.

Breek de eieren in een kom en roer ze los met cottagecheese en kurkuma.

Voeg de havermeel en bakpoeder toe en roer dit goed door elkaar.

Meng nu de parmezaanse kaas, rode peper, prei en zoete aardappelen er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Doe het beslag in de springvorm en bestrooi het met maanzaad en zonnebloempitten.

Bak de zoete aardappel taart gaar in 1 uur.