Je maakt het klaar in: 40 minuten
Dit heb je nodig voor: voor 8 stuks
- 1 aubergine
- 600 gr spinazie
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 2 trostomaten
- 1 teentje knoflook, gesnipperd of geperst
- 1 bol mozzarella (van 125 gr)
- 1 ei
- 1 thl sambal/ of stukje rode peper
- 1 thl oregano
- kokosolie om in te bakken
- 1 ltr kokend water
- roomboter om de ovenschaal in te vetten
- 8 middelgrote houten prikkers
Zo maak je het:
Snijd de aubergine in schijven van ongeveer 1 cm. (je hebt er 16 nodig). Verhit een thl. olie in een koekenpan en bak de aubergine schijven ongeveer 1 minuut aan beide zijden. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord.
Snijd de tomaten in 8 plakken en zet deze apart.
Snijd de mozzarella in 4 plakken en een keer doormidden, zet deze apart.
Was de spinazie en laat het even uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie in een pan en giet er 1 liter kokend water overheen. Kook de spinazie kort zodat het slinkt; roer geregeld om. Als de spinazie geslonken is, doe dit dan terug in een vergiet en spoel kort onder de koude kraan. Knijp de spinazie uit zodat het meeste water eruit is. Verhit opnieuw wat olie in de pan en fruit de ui en de knoflook met sambal, oregano en zout.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de spinazie in een kom en voeg het uienmengsel toe; breng op smaak met eventueel nog wat zout of peper. Voeg nu het ei toe en werk dit met de hand er goed doorheen.
Leg de aubergine schijven op een snijplank, verdeel de spinazie in 8 porties en leg op 8 plakken aubergine een bergje spinazie. Hier bovenkomt komt een plak tomaat, daarna een plak mozzarella en tot slot aubergine er bovenop. Als garnering eventueel een stukje tomaat. Steek een prikker in het midden en zet de torentjes in een beboterde ovenschaal.
Bak de torentjes 15 minuten op 150 graden.
Tip: je kunt de schijven ook in en pan met dikke boden door laten warmen, ong. 15 minuten op laag vuur