Je maakt het klaar in: ongeveer 15 minuten
Dit heb je nodig voor: 3 dl
- 7 el pindakaas (volle lepels)
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 150 ml rijstmelk
- 1 thl sambal
- 1/4 thl kurkuma
- 1/2 thl laos
- 1/2 thl djintan
- 1 thl gemberpoeder
- 1 thl sojasaus
- 1 thl agavesiroop
- 1 el citroensap
- 1 el kokosolie
- 1 snufje zout
Zo maak je het:
Verhit de olie in de pan en fruit de ui en knoflook in één minuut. Voeg nu alle kruiden toe en laat, 1 minuut, op laag vuur de smaken loskomen.
Doe de pindakaas, sojasaus, agavesiroop en citroensap erbij en roer dit goed door.
Wanneer de saus goed heet is de rijstmelk en een snufje zout toevoegen. Dit goed roeren tot de saus bijna kookt.
Laat de saus niet koken maar houdt het, ongeveer, 1 minuut tegen de kook aan.