Gewokte spruiten met rijst

cropped-Naamloze-afbeelding-1.png

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 400 gr kippendijenvlees, in reepjes gesneden
  • 500 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 200 gr basmatirijst
  • 100 gr cashewnoten, gehakt
  • 1 thl sambal
  • olie om in te bakken
  • zout
  • 1 stukje verse gember, fijn gehakt
  • 1 ltr kokend water

Zo maak je het:

Doe de spruiten in een pan, overgiet ze met kokend water en laat ze 1 min. doorkoken. Doe de spruiten in een vergiet en spoel ze kort met koud water. De spruiten zijn nu beetgaar.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in de pan en fruit de uien en de gember kort, doe het vlees en de sambal erbij. Bestrooi met wat zout. Bak dit goudbruin en gaar. Doe nu de spruiten en de rijst erbij en wok dit kort.

Dien op met de gehakte cashewnoten.

Tip: pindasaus kan er heerlijk bij smaken (recept staat op de website).