Herfst stamppot

herfst stamppot

Je maakt het klaar in: 45 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 1 kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 kleine preien (of 1 grote) in ringen gesneden
  • 500 gr kruiden zuurkool
  • 100 gr mungbonen
  • 1 dl water
  • 1/2 thl gemberpoeder
  • 1/2 thl bonenkruid
  • 1/4 thl kurkuma
  • 4 el gehakte peterselie
  • geraspte nootmuskaat
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Zo maak je het:

Spoel de mungbonen schoon in de zeef. Doe ze in een pan met een snuf zout, giet er zoveel water bij dat ze er net onder staan en kook ze gaar.

Verhit 1 el olie in een grote wokpan en wok de pompoenblokjes met de kruiden voor een minuutje of 5.

Voeg de gesneden prei, zuurkool, water, peper en zout erbij en kook dit gaar in ongeveer 20 min. 

Stamp alles door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bestrooi de stamppot met peterselie en nootmuskaat. 

 Variatie tip: Lekker met chorizo worstjes.

Braad deze in 15 min. gaar, laat ze iets afkoelen en snijd ze in kleine stukjes. Zet de gestampte stamppot nog even terug op het vuur en verwarm de stukjes chorizo nog even mee.