Hartige champignontaart

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 2 á 3 personen

Quichevorm of ovenschaal: ongeveer 25 cm doorsnede

  • 250 gr rundergehakt
  • 250 gr champignons
  • 2 uien
  • 1 puntpaprika
  • 3 eieren
  • 4 el yoghurt
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 el verse tijmblaadjes of 1 thl gedroogde tijm
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Splits een ei en doe de dooier met het gehakt, peper en zout in een kom. Meng het goed door elkaar en verdeel het gelijkmatig over de bodem van de quichevorm of ovenschaal.

Verhit wat olie in de pan, snipper de uien en fruit ze met de tijm en wat peper.

Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Bak dit heel kort mee en verdeel het over het gehakt.

Breek de eieren in en kom en voeg het eiwit en de yoghurt toe. Roer het goed door elkaar en giet het mengsel over de champignons.

Bestrooi de taart met kaas en bak deze gaar.