Je maakt het klaar in: 45 minuten
Dit heb je nodig als bijgerecht voor: 4 personen
Voor de aardappelkoekjes:
- 750 gr geschilde vastkokende aardappelen
- 100 gr doperwten
- 100 gr wortelen ( 1grote of 2 kleine)
- 3 eieren
- 5 el bloem
- peper en zout
- olie om in te bakken
Voor de saus:
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 el honing
- 1 geroosterde paprika (uit een pot, zoet/zuur)
- 1 thl paprikapoeder
- 1 bosje bieslook
Zo maak je het:
Rasp de aardappelen en wortel in een kom, bestrooi het met wat zout en peper en doe de doperwten erbij.
Breek de eieren erboven en roer dit door. Strooi de bloem er overheen en roer alles goed door elkaar.
Verhit een royale scheut olie in de pan en schep met een eetlepel bergjes aardappel mengsel in de de olie en druk ze iets plat. Bak de koekjes op middelhoog vuur goudbruin en leg eventueel een deksel schuin op de pan zodat ze goed gaar worden .
Houd ze warm en bak door tot het aardappel mengsel op is.
Maak ondertussen de saus door de paprika te prakken in een kom. De yoghurt, mayonaise, honing en paprikapoeder roer je erdoorheen.( of gebruik een staafmixer)
Was en snijd de bieslook in kleine ringetjes en schep dit door de saus.