Pastasalade

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 2 personen

  • 120 gr volkoren penne
  • 2 eieren
  • 250 gr wortelen
  • 1 puntpaprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • 150 gr sla (blaadjes)
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 el honing
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud af en uit laten lekken in een zeef.

Kook de eieren hard en pel ze.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een laag vuur tot ze gaan kleuren en zet ze daarna even apart.

Rasp de wortel, pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de komkommer in kleine stukjes en de paprika in reepjes. Doe dit in een kom en voeg azijn, honing, zout en peper toe. Schep het geheel goed door elkaar.

Doe de gewassen sla in een andere kom en voeg de rauwkost toe; schep het voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met pijnboompitten. Snijd de eieren in plakjes en leg ze bovenop de salade