Je maakt het klaar in: 30 minuten + 30 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
- 250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 200 gr geraspte kaas
- 300 gr polenta
- 800 ml water
- 2 volle thl groentebouillonpoeder
- 1 thl gedroogde rozemarijn of 1 el verse rozemarijnnaaldjes, gesneden
- 1 thl chilipoeder
- 1 el roomboter om in te bakken + boter om in te vetten
- zout naar smaak
- eventueel 100 gr gerookte spekjes.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in.
Breng het water aan de kook met wat zout en kook de polenta in ongeveer 15 minuten gaar. Roer geregeld om aanbranden te voorkomen.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn.
Smelt de boter in de pan en bak de ui goudbruin met de chilipoeder en de rozemarijn.
Zet de ui apart en bak de spekreepjes kort en laat ze uitlekken in een zeef.
Snijd de champignons in vieren en de paprika in blokjes en bak deze kort.
Voeg de ui bij de gare polenta, schepdit in de ovenschaal en druk het met de bolle kant van een lepel aan zodat er een mooie egale bodem ontstaat.
Verdeel de champignons met de paprika over de bodem en strooi de geraspte kaas erover heen.
Bak de polentataart 30 minuten.