Je maakt het klaar in: 25 Minuten + eventueel 8 uur weektijd en 1 uur kooktijd voor de kikkererwten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 400 gr gewassen spinazie
- 200 gr gare kikkererwten
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 thl komijnpoeder
- 1 thl tijm
- olijfolie om in te bakken
- 4 sneetjes volkorenbrood
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Breng een liter water aan de kook en blancheer de spinazie kort en stort het in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit dit in een scheutje olijfolie. Voeg tijm en komijnpoeder toe en bak dit kort mee.
Doe de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de paprikapoeder erbij. Doe dit mengsel in de pan waarin je de spinazie hebt geblancheerd en houd het warm op een laag vuur.
Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak hierin de sneetjes volkoren brood, bestrooi eventueel met nog wat gerookte paprikapoeder.
Hak eventueel de spinazie nog wat fijner en doe dit bij de kikkererwten. Breng het geheel op smaak met peper en zout en verwarm het gerecht door en door.