Honing-appelcake

Je maakt het klaar in: 30 minuten + ongeveer 60 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 1 cakeblik

  • 140 gr (volkoren) havermeel
  • 180 gr vloeibare honing
  • 4 eieren
  • 5 middelgrote zure appels, bijv. goudrenet
  • sap van een halve (biologische) citroen
  • rasp van een halve citroen
  • 1 thl kaneel
  • zout
  • boter om in te vetten

Zo maak je het:

Vet het cakeblik in.

Verwarm de oven voor op 160 graden

Schil de appels en snijd ze in blokjes, schep kaneel, citroenrasp en sap erdoor en zet het apart.

Splits de eieren en doe de eiwitten in een ‘brandschone’ kom; klop het eiwit met een snufje zout tot het pieken heeft. Zet ook dit apart.

Klop nu de eidooiers met honing schuimig en voeg de havermeel in delen toe tot alles goed is opgenomen.

Schep nu voorzichtig het eiwit erdoor en doe 1/3 deel van het beslag in het bakblik. Verdeel de helft van de appels erover. Herhaal dit nog een keer en eindigen met een laag beslag.

Zet de cake in de oven. Bak het in ongeveer een uur gaar.

Let op dat de cake niet te donker wordt.