Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 1 koolraap
- 3 zoete aardappelen ( koolraap en z-aardappel samen ongeveer 1 kg)
- 2 uien
- 1 paprika
- 100 ml kokosmelk
- 1 el olie
- 100 gr gehakte cashewnoten
- 2 thl kerriepoeder
- chilivlokken of een stukje verse rode peper
- 1/4 thl kurkuma
- zout
- peper
- eventueel augurken
Je maakt het klaar in: 30 minuten
Zo maak je het:
Schil de koolraap en zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook ze gaar in een bodem water met wat zout.
Pel ondertussen de uien en snijd ze in reepjes. Bak de ui in olie met wat zout en chilivlokken.
Snijd de paprika in stukjes en bak ze even met de uien mee.
Giet de koolraap met zoete aardappel af en bewaar het kookvocht nog even in een kom. Stamp de koolraap met zoete aardappel tot een grove puree en voeg de kokosmelk, kurkuma, kerriepoeder en het uienmengsel toe.
Maak de stamppot op smaak met eventueel nog wat zout en peper en voeg zo nodig nog wat kookvocht toe.
Deze stamppot smaakt lekker met augurk en eventueel een frisse salade.