Je maakt het klaar in: 90 minuten + 8 uur inweektijd voor de bonen
Dit heb je nodig voor: 2 á 3 personen
- 100 gr droge witte bonen
- 100 gr droge bruine bonen
- 150 gr snijbonen of sperziebonen
- 1ui
- 1/2 paprika
- 2 augurken
- 1 appel
- 2 el tomatenketchup
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- gehakte peterselie of bieslook naar smaak
Zo maak je het:
Spoel de geweekte bonen af in een zeef en kook ze onder water gaar in ongeveer 5 kwartier.
Was en snij de sperziebonen of snijbonen in stukjes en kook ze tot de gewenste gaarheid. Snij ondertussen de paprika, appel en augurken in blokjes en snipper de ui fijn.
Stort de bonen, als ze gaar zijn, in een zeef.
Roer in een kommetje de ketchup, olijfolie, zout en peper door elkaar.
Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en meng alles voorzichtig tot een mooie salade. Strooi als laatste de peterselie of bieslook over de salade.
Dien lauwwarm of koud op.