Je maakt het klaar in: 1 uur
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 800 gr uien
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 ltr water
- 1 thl tijm
- 1 thl oregano
- 1/2 bosje peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 el runderbouillonpoeder
- 1 volle el maizena
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Hak de knoflook fijn of pers deze.
Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
Laat dit een half uur heel zacht fruiten zodat de uien mooi zacht en bruin worden.
Voeg tijm, oregano, tomatenpuree en peper toe. Fruit nog even door en voeg dan water en bouillonpoeder toe.
Breng de soep aan de kook en hak ondertussen de peterselie fijn.
Roer de maizena los in een kommetje met een scheutje water.
Giet dit al roerend in de soep en kook de soep nog even door.
Tot slot de peterselie erover heen strooien.