Je maakt het klaar in: 30 minuten + 40 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
- 1 kg zoete aardappelen
- 100 gr havermout
- 40 gr cacao
- 2 thl bakpoeder
- 100 gr rozijnen
- 1 ei
- 2 el yoghurt
- 4 thl koekkruiden
- 80 gram pure chocola (reep)
- 1/2 thl zout
- boter om in te vetten
Zo maak je het:
Vet de springvorm in met boter.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze gaar in een bodempje water met een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schep de zoete aardappelen, de rozijnen en de havermout in een blender en maal dit fijn.
Doe de puree over in een kom en roer er yoghurt, ei, koekkruiden, cacao en bakpoeder doorheen.
Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in 40 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen.
Breek de chocoladereep in stukjes in een kom en zet die op een pan kokend water. Laat de chocolade smelten en giet het dan op de cake Verdeel met een natgemaakte lepel de chocolade over de cake tot hij geheel bedekt is. (Zet de cake een paar uur in de koelkast om goed af te koelen)