Je maakt het klaar in: 60 minuten
Dit heb je nodig voor: 4 personen
- 250gr rode linzen
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 klein blikje kokosmelk
- 50 gr cranberry’s
- 1 el groentebouillonpoeder
- 800 ml kokend water
- 2 el olijfolie
- zout naar smaak
Maak een kruidenmengsel van:
- 1 thl komijnpoeder
- 1 thl gemberpoeder
- 1 thl korianderpoeder
- 1/2 thl peper
- 1/2 thl kruidnagelpoeder
- 1/2 thl nootmuskaat
- 1/2 thl anijspoeder
Zo maak je het:
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook op een zacht vuur.
Schil ondertussen de aardappel en de wortel en snijd deze in blokjes. Voeg deze samen met alle kruiden toe en fruit ze 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en nog 1 minuut fruiten.
Strooi de groentebouillonpoeder erover en meteen ook het water en de kokosmelk.
Breng alles aan de kook en doe de linzen erbij.
Kook de soep gaar in ongeveer een half uur en voeg 5 minuten voor de eindtijd de cranberry’s toe.
Maak de soep eventueel op smaak met wat zout en peper.