Je maakt het klaar in: 30 minuten + 20 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 200 gr (runder )gehakt
- 300 gr spruiten
- 300 gr zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 thl tijm
- 1 thl kerriepoeder
- olie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Voor de yoghurt dressing:
- 200 ml yoghurt
- 2 thl citroenrasp
- snufje peper en zout
Zo maak je het: Zet een flinke pan met water op. Maak ondertussen de spruiten schoon, schil de zoete aardappel en pel de ui. Snijd de zoete aardappel en snipper de ui.
Verwarm de oven voor. op 180 graden.
Verwarm een klein scheutje olie in een pan en fruit de ui met de kerriepoeder, tijm en wat zout en peper. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
Kook de zoete aardappel 2 minuten en schep ze in een vergiet, kook daarna de spruiten 4 minuten. Schep ook deze in het vergiet.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en schep het om en doe het in een ovenschaal . Bak de schotel 20 minuten.
Roer ondertussen de yoghurt met citroenrasp, peper en zout door elkaar. Serveer de yoghurtsaus apart bij de spruiten zoete aardappel schotel of schenk het er overheen.