Tomatensoep van verse tomaten

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 750 gr tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje rode peper
  • bosje bieslook of peterselie of eventueel koriander
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gr rijst of 100 gr gekookte rijst
  • 1 el olie om in te bakken
  • 1 ltr kokend water
  • 1 thl gemberpoeder
  • 1/2 thl korianderpoeder
  • 1/2 thl komijnpoeder
  • 1/2 thl groentebouillonpoeder
  • 2 thl agavesiroop
  • zout naar smaak

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui, hak de peper en de knoflook fijn en fruit deze in de olie met gember-, koriander- en komijnpoeder.

Schil ondertussen de aardappel en snijd deze in dunne plakjes, was de tomaten en snijd ze stukken.

Voeg de aardappelplakjes en de tomatenpuree toe en roer dit goed door. Vervolgens de  gesneden tomaten, kokosmelk en de groentebouillon toevoegen en kook de tomaten stuk en de aardappel gaar.

Was ondertussen de kruiden en snijd ze fijn.

Pureer de tomaten met een staafmixer of roer het door de zeef.

Doe het kokende water en agavesiroop erbij en breng het aan de kook.

Voeg de groene kruiden en de rijst toe en breng de tomatensoep eventueel op smaak met wat zout en of agavesiroop.