Kabeljauw met groenten

Je maakt het klaar in: 25 minuten

Dit heb je nodig voor: 2 personen

  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 450 gr doperwtjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterpeen (ongeveer 200 gr) in reepjes gesneden
  • 1 gegrilde paprika ( uit pot) in blokjes gesneden
  • 1 thl Italiaanse kruiden
  • 1/2 ltr kokend water
  • 1 thl zout
  • 1 laurierblad
  • 1 el kokosolie

Optioneel: mosterdsausje

Zo maak je het:

Verhit de olie in een wokpan en fruit de uien, wortelen en Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten.

Voeg de doperwten toe en wok dit tot de gewenste gaarheid.

Doe de kabeljauwfilet met het zout en laurierblad in een pannetje en overgiet dit met het kokende water. Breng dit bijna aan de kook en haal de kabeljauw van het vuur. Laat het nog een paar minuten nagaren in het hete water.

Mosterdsausje: roer 1 el olijfolie, 1 thl mosterd, 1 el warm water, 2 druppels balsamicoazijn door elkaar.

Verwarm de borden voor en serveer de groenten met de kabeljauw en eventueel de mosterdsaus.