Je maakt het klaar in: 20 minuten + 15 minuten oventijd
Dit heb je nodig voor: 12 stuks
- 225 gr speltbloem en 2 el extra om het deeg te vormen
- 1 volle thl bakpoeder
- 60 gr palmsuiker
- 75 gr zachte roomboter
- 1 ei
- 70 gr yoghurt
- 1/2 peul vanille
- 1 thl geraspte citroenschil
- snufje zout
- 150 gr rabarber
- roomboter om in te vetten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Beboter de bakplaat of gebruik bakpapier.
Was de rabarberstelen, snijd deze in de lengte 1 of 2 keer door en snijd ze daarna in kleine stukjes.
Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de vanille eruit.
Zeef de bloem en bakpoeder ineen kom. Voeg palmsuiker, zout en de zachte boter toe.
Roer in een andere kom het ei met de yoghurt en de vanille los en voeg de citroenrasp toe. Giet het mengsel bij de bloem. Kneed kort een rommelig deeg en voeg de rabarber toe.
Strooi 1 el bloem op het werkblad en leg het deeg hierop. Strooi 1 el bloem over het deeg en druk het deeg met de hand tot een vierkant van 2 cm dikte.
Snijd nu het deeg in 12 gelijke stukken en leg ze op de bakplaat.
Bak de scones in 15 minuten gaar.
LET OP: de oven temperatuur is vrij hoog, als de scones te snel kleuren zet de oven dan wat lager.