Pepernoten

foto-spelt-pepernoten

Je maakt het klaar in: 25 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 250 gr speltmeel (volkoren)
  • 100 gr zachte roomboter
  • 120 gr palmsuiker
  • 1 el appelstroop
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 thl kaneel
  • 2 thl bakpoeder
  • 1 ei
  • snuf cacaopoeder
  • snuf zout
  • eventueel boter om bakplaat in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier.

Zeef bloem, bakpoeder, cacao, kaneel en speculaaskruiden in een kom en roer dit, met het zout, goed door elkaar.

Voeg de boter, appelstroop en het ei toe en kneed het tot een soepel deeg.

Maak balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en duw ze iets plat.

Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en knapperig.