Geroosterde bloemkool

foto-geroosterde-bloemkool

Bijgerecht

Je maakt het klaar in: 15 minuten + 25 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 4 trostomaten
  • 4 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 el bieslook ringetjes, gesneden
  • 1 thl paprikapoeder
  • 100 gr parmezaanse of cheddar kaas, geraspt
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de roosjes van de stronk, was ze, en laat ze uitlekken in een vergiet.

Stroop de blaadjes van de tijmtakjes.

Roer olie, citroensap en paprikapoeder door elkaar.

Was en snijd de tomaten in achten.

Dep de bloemkool droog met een schone theedoek. Doe de bloemkool in een kom en “hussel” het oliemengsel erdoor.

Verdeel dit op een bakplaat samen met de tomatenstukjes. Bestrooi het geheel met peper, zout en tijmblaadjes.

Bak dit 20 minuten in de oven en haal dan de plaat eruit en bestrooi de bloemkool met kaas. Daarna nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Dien de bloemkool op met de bieslook.

Ook heerlijk als volledige maaltijd met paste en tomaten-of courgettesaus ( zie recepten).