Runderstoofschotel

foto-runderstoofschotel

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 2 uur stooftijd

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gr magere runderlappen
  • 5 rode bieten (middelgroot)
  • 5 uien (middelgroot)
  • 2 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stukje rode peper, klein gesneden of 1/4 thl sambal
  • 1 el kokosolie
  • 3 dl water
  • zout

Zo maak je het:

De runderlappen in kleine stukjes snijden. Verhit de olie in de pan, voeg vlees toe en bak het mooi bruin.

Pel ondertussen de uien en schil de rode bieten. Snijd deze in vieren en daarna nog doormidden.

Voeg eerst de uien bij het vlees en bak dit een paar minuten mee en daarna rode bieten, tomaten en rode peper. Bestrooi met wat zout. schep alles goed om en voeg de rozemarijn, tijm en water toe.

Breng de stoofschotel aan de kook en laat het ongeveer twee uur op een laag pitje sudderen tot het gaar is.

Proef of de smaak goed is, voeg eventueel nog wat zout toe.

Smaakt heerlijk met gekookte rijst.