Algemene bereidingswijze droge peulvruchten

algemene bereidingswijze droge peulvruchten

Bereidingstijd: ongeveer 10 uur.

Witte-, bruine-, zwarte-, kidney- en ogen bonen, groene hele erwten en kikkererwten.

Linzen en spliterwten worden niet geweekt!

Spoel de peulvruchten in een zeef onder de kraan.

Week de peulvruchten in een grote pan met ruim water, doe 4 keer de hoeveelheid water als bonen en laat de peulvruchten minimaal 8 uur weken.

Giet na het weken de peulvruchten af en vul de pan met schoon water, ongeveer 4 cm boven de bonen. De peulvruchten moeten tijdens het koken onder water blijven staan. Voeg zout pas toe op het als de peulvruchten bijna gaar zijn.

De kooktijd van de peulvruchten bedraagt ongeveer 1 tot 1.5 uur.

Tip: kook wat extra peulvruchten en gebruikt deze (de volgende dag) in bijvoorbeeld salades of kleine gerechten.

Laat de peulvruchten onder het kookvocht staan als je ze in de koelkast bewaard.