Je maakt het klaar in: 35 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 200 gr rode linzen
- 2 el (spelt)bloem
- 2 el yoghurt
- 2 eieren
- 1 volle thl baksoda
- 1/4 thl kurkuma
- zout en peper naar behoefte
- olie om in te bakken
Zo maak je het:
Spoel de linzen schoon in een zeef onder de kraan.
Doe de linzen in een pan en giet er zoveel water over dat ze ruim onder staan.
Kook ze gaar in 20 minuten. Wanneer er nog vocht is achter gebleven doe je de linzen opnieuw in de zeef om ze uit te lekken en af te laten koelen.
Doe de bloem in een kom met het baksoda en roer dit goed om.
Voeg de yoghurt bij de linzen en daarna de eieren en roer dit goed door elkaar.
Nu de bloem er door heen roeren.
Verhit wat olie in een pan en schep drie bergjes linzenbeslag in de hete olie; draai het vuur wat lager en leg een deksel op de pan. Wanneer de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin de pannenkoekjes omdraaien. Deze kant ook een paar minuten bakken tot ze gaar zijn en houd ze warm.
Bak de overige pannenkoekjes.
Lekker met zowel zoet als hartig beleg.