Je maakt het klaar in: 30 minuten en 30 minuten oventijd.
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 800 gr spruiten
- 80 gr chorizo worst
- 40 gr walnoten
- 40 gr kaas
- 3 eieren
- 100 ml (plantaardige) room
- 50 gr speltmeel
- 1 thl kerrie
- zout en peper naar smaak
- roomboter om in te vetten of bakpapier
Zo maak je het:
Zet een pan met ruim water op met wat zout. Maak de spruiten schoon; was ze en kook ze gaar in 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet ondertussen een ovenschaal in met ruim boter of leg er een stuk bakpapier in wat groot genoeg is zodat er geen vocht uit kan lopen.
Snijd de worst in dunne plakjes. Rasp of snijd de kaas. Hak de walnoten grof.
Stort de spruiten in een vergiet en verdeel de helft over de bodem.
Verdeel de chorizo worst hierover en daarna de rest van de spruiten.
Verdeel de kaas en walnoten erover.
Klop de eieren los in een kom met de room, wat zout, peper en kerriepoeder. Spatel speltmeel er door heen. Giet het eiermengsel over de spruiten. Bak de taart gaar en goudbruin.