Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 400 gr prei
- 200 gr champignons
- 2 uien
- 160 gr mie
- 3 eieren
- 1 thl sambal
- 1 thl kerriepoeder
- 1/4 thl kurkuma
- scheutje zure room
- zout naar smaak
- olie om in te bakken
Zo maak je het:
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwarm wat olie in de pan en fruit de uien samen met zout, sambal, kerriepoeder en kurkuma op middelhoog vuur.
Was ondertussen de prei en snijd dit fijn; was de gesneden prei en laat dit uitlekken in een vergiet.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer de mie gaar is stort je het in een vergiet.
Doe de prei bij de uien in de pan, schep het goed om en leg een deksel op de pan tot de prei iets begint te slinken. Haal het deksel eraf en schep het regelmatig om.
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes en doe ze bij de prei.
Breek de eieren in een kom met wat zout en roer ze goed los.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak het eimengsel op laag vuur gaar en goudbruin. Snijd de eierpannenkoek in repen.
Voeg nu de mie bij de prei en schep het goed om; verdeel de repen eierpannenkoek erover en dien de schotel op.
Lekker met pindasaus.