Rozijnen walnoten muffin

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 125 gr boekweitmeel
  • 100 gr speltmeel
  • 1 thl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 thl kaneel
  • 1/2 thl vanillepoeder
  • 75 gr rozijnen
  • 75 gr grofgehakte walnoten
  • 2 eieren
  • 80 gr (room)boter
  • 150 ml ( amandel of haver) melk

Rozijnen kunnen ook vervangen worden door stukjes (ongezwavelde) abrikozen of appel.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter op een laag vuur.

Meng ondertussen het meel, bakpoeder, zout, kaneel en vanille poeder.

Klop de eieren goed los en roer de melk erdoor. Voeg dit toe aan de gesmolten boter.

Spatel het meel mengsel door het ei-botermengsel. Voeg tenslotte de rozijnen en walnoten toe.

Vul de muffin vormpjes en bak het in 30 minuten gaar.