Bietenpizza

Je maakt het klaar in: 30 minuten + 30 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 1 ovenplaat

  • 1 kg rode bieten
  • 2 uien
  • 3 eieren
  • 50 gr (rijst)bloem
  • 30 gr maïzena
  • 1 el balsamico azijn
  • 250 gr kleine mozzarella bolletjes
  • 1 el oregano
  • 1 thl zout
  • peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

Verwarm een eetlepel olie in een pan.

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.

Fruit de uien met de oregano en de helft van het zout op een laag vuur. De uien mogen niet bruin worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil ondertussen de bieten en rasp ze grof in een kom en strooi er bloem en maïzena over; schep dit goed om.

Klop de eieren goed los met het overgebleven zout en voeg peper naar smaak toe. Roer het vervolgens door het bietenmengsel.

Schep de bieten op een bakplaat belegd met bakpapier en strijk het glad.

Roer de balsamico door de gefruite uien en verdeel dit over de bieten.

Snijd de mozzarella bolletjes doormidden en verdeel dit ook over de bieten.

Bak de bieten pizza in het midden van de oven.