Speltbrood

Je maakt het klaar in: 10 minuten + 35 minuten oventijd

Dit heb je nodig: gietijzeren pan of vuurvaste schaal met deksel van 2 liter.

  • 400 gr volkoren speltmeel
  • 400 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 thl zout
  • 1 (volle) thl baksoda
  • 2 el havervlokken
  • 1 thl cacao
  • 1 el olie

Zo maak je het:

Zet de gietijzeren pan in de oven ( vuurvaste schaal niet voorverwarmen) en verwarm de oven voor op 220 graden.

Roer in een kom speltmeel, zout en baksoda door elkaar.

Roer in een andere kom ei en karnemelk door elkaar.

Voeg het karnemelk mengsel bij het meelmengsel en roer het goed door elkaar heen. Het mag een beetje plakkerig zijn maar niet te nat.

Haal de hete pan voorzichtig uit de oven en doe er een stuk verkreukeld bakpapier in of doe het papier in de vuurvaste schaal.

Doe het deeg in de pan/schaal. Roer de cacao, havervlokken en de olie door elkaar en verdeel dit over het deeg. Zet het dan in de oven met het deksel erop. Zet de oven temperatuur terug naar 180 graden.

Bak het brood 25 minuten met deksel en daarna 10 minuten zonder deksel.