Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 liter soep
- 1/2 knolselderij
- 1 ui
- 2 kleine appels
- 1 liter bouillon: zelf gemaakt of van bouillonpoeder
- 1/2 thl kurkuma
- 1 thl oregano
- 1 thl tijm
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
- scheut (plantaardige) room
Zo maak je het:
Schil de knolselderij en pel de ui; snijd beide in stukjes.
Schil de appels en snijd 1 appel in grote stukken.
Verwarm de olie in de pan en bak de ui en knolselderij voorzichtig aan met wat zout, kurkuma, oregano en tijm. Het mag niet bruin worden.
Voeg de bouillon en de appelstukken toe en breng het aan de kook.
Snijd ondertussen de andere appel in kleine blokjes.
Pureer de soep wanneer deze gaar is en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep met appelstukjes en voeg een scheutje room toe.