Je maakt het klaar in: 30 minuten + 30 minuten oventijd
Dit heb je nodig: voor 2 personen
- 250 gr kippendijfilet
- 2 uien
- 500 gr bloemkoolroosjes
- 250 ml kokosmelk
- 20 gr rozijnen
- 1 el citroensap
- 3 thl tandorikruiden
- of gebruik de volgende kruiden
- 1/2 thl komijnpoeder
- 1/4 thl cayennepeper
- 1/2 nootmuskaat
- 1/2 thl kruidnagelpoeder
- 1/2 thl kaneel
- 1 thl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 1 volle el bloem
- 6 takjes peterselie (fijn gehakt)
- boter om in te vetten
- zout naar smaak
Zo maak je het:
Vet een ovenschaal in met boter.
Breng een pan met ruim water aan de kook en doe de bloemkoolroosjes erin. Blancheer dit 1 minuut en stort de bloemkool in een vergiet. Zet het even apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Giet de olie in de pan en fruit de uien een paar minuten met wat zout, tandori kruiden of alle losse kruiden.
Voeg de bloem toe en laat de roux garen in een paar minuten, roer het regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Snijd ondertussen het kippenvlees in stukjes en bestrooi dit met wat zout.
Voeg de citroensap en kokosmelk toe en laat het nog even doorkoken.
Doe de kip en de rozijnen erbij en roer ook dit goed door elkaar.
Schep de bloemkool in de ovenschaal en verdeel hierover de kip met saus.
Bak de schotel af in 30 minuten en bestrooi het tot slot met gehakte peterselie.