Boekweit-rijstmeelbrood

Je maakt het klaar in: 15 minuten +40 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

Vuurvaste ovenschaal met deksel van ongeveer 2.1/2 liter

  • 125 gr boekweitmeel
  • 125 gr rijstmeel
  • 350 ml yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 eieren
  • 1 el neutrale olie
  • 1 thl baksoda
  • 1 thl zout
  • 30 gr pompoenpitten/zonnebloempitten/sesamzaad (naar smaak)
  • boter om in te vetten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter de ovenschaal.

Zeef het boekweitmeel met het rijstmeel, zout en baksoda in een kom en roer dit even door elkaar.

Klop in een andere kom de eieren los en voeg yoghurt en citroensap toe.

Roer dit door het meelmengsel en voeg 3/4 van de pitten toe.

Doe het deeg in de ovenschaal en strooi de overige pitten erover.

Zet het deeg met deksel op de schaal in de oven en bak het 30 minuten. Haal het deksel eraf en bak dan nog 10 minuten.

Haal de schaal uit de oven en laat het brood een kwartiertje afkoelen in de schaal; stort het brood daarna op een rooster om verder af te koelen