Je maakt het klaar in: 30 minuten + 60 minuten of langer in de vriezer.
Dit heb je nodig voor: een rechthoekig bakblik of schaal van ongeveer 15 x 25 cm
- 250 gr dadels zonder pit
- 100 gr (ongebrande) gemengde noten
- 50 gr ( ongezwavelde) rozijnen
- 50 ml sterke koffie
- snufje zout
- snufje peper
- 1 el cacao poeder
- scheutje sinaasappelsap
- 200 gr pure chocolade (70-80%)
- 2 el kokosolie
- 50 gr gehakte hazelnoten
- Bakpapier of boter om in te vetten
Zo maak je het:
Week de dadels, de noten en de rozijnen in de warme koffie. Laat dit afkoelen.
Hak in de keukenmachine de dadels en noten fijn. Hak tot je een kleverige massa hebt; hoeft niet heel fijn.
Vet de schaal of bakblik in met boter of bekleed met bakpapier. Doe de dadel noten mengsel in de vorm en strijk het uit met de bolle kant van een lepel.
Zet het in de vriezer om op te stijven.
Smelt de kokosolie en breek hierin de chocolade, voeg zout, peper en sinaasappel toe. Laat het geheel smelten en roer het mengsel af en toe door.
Strijk de chocolade over het dadel noten mengsel en strooi hierover de gehakte hazelnoten. Zet het weer in de vriezer of koelkast om op te stijven.