Appel kruimeltaart met pompoen

Je maakt het klaar in: 45 minuten + 60 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: een springvorm van 26 cm doorsnede

  • 100 gr grof gehakte amandelen
  • 250 gr speltbloem
  • 1 thl kaneel
  • 150 gr oersuiker
  • 250 gr (biologische) roomboter
  • 2 el honing
  • sap en rasp van een halve (biologische citroen
  • 3 grote of 4 kleine appels
  • 1/2 grof geraspte pompoen
  • 2 eieren
  • 75 gr maïzena
  • 10 gr bakpoeder
  • snuf zout

Zo maak je het:

Meng de amandelen in een kom met 125 gr speltbloem, 50 gr oersuiker en kaneel. Smelt in een pannetjes 75 gr roomboter en de honing. Roer dit vervolgens door het amandelmengsel tot je een kruimelig deeg hebt. Zet even weg.

Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Doe de appels in een kom en strooi hierover 10 gr oersuiker en giet de citroensap eroverheen. Zet ook dit even apart.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Mix vervolgens de roomboter met 90 gr oersuiker, citroenrasp en een snuf zout tot een mooi romig geheel. Voeg de eieren toe en vervolgens 25 gr maïzena.

Meng in een kom de rest van de maïzena met het bakpoeder. Voeg dit bij het botermengsel meng het goed door elkaar. Als laatste de pompoen toevoegen.

Beboter de bakvorm of gebruik bakpapier en schep het deeg hierin.  Leg de appels over het deeg en verdeel hierover het kruimeldeeg.

Bak de taart in 60 minuten gaar.