Pompoen – pindasoep

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 2 personen

1/2 hoikkado pompoen

1 ui

1 teentje knoflook

1 winterpeen

1 stukje rode peper

1/2 kleine prei of 3 stengeluitjes

2 el pindakaas (met stukjes0

1 liter bouillon zelfgemaakt of van biologische bouillonpoeder

1 thl kerriepoeder

1/4 thl kurkuma

olie om in te bakken

zout en peper

Zo maak je het:

Was de pompoen en snijd deze in stukken (met schil), kook dit gaar samen met de geschrapte winterpeen en wat zout in een bodem water.

Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.

Verwarm ondertussen wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook op een matig vuur. Voeg na een paar minuten kerrie, rode peper en kurkuma toe. Laat dit nog even op een laag vuur bakken.

Voeg de bouillon, de gare pompoen, wortel en pindakaas toe.

Spoel de prei of stengeluitjes schoon en snijd ze fijn.

Pureer de soep, voeg de prei toe en laat de soep nog een paar minuten garen.

Maak de soep op smaak met zout en peper.