Je maakt het klaar in: 35 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 winterpeen (ongeveer 250 gr)
- 5 aardappelen (ongeveer 400 gr)
- 2 kleine zoetzure appels
- 1 handje rozijnen
- 50 gr (gemengde) noten
- 2 thl kerriepoeder
- olie om in te bakken
- peper en zout
- snuf paprikapoeder
Zo maak je het:
Schil de aardappelen en schrap de wortel: snijd deze in stukjes en breng het aan de kook met een bodem water. Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes en hak eventueel het blad fijn. Zet het gehakte blad apart.
Verwarm de olie in een pan en bak de bleekselderij met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en wat zout tot de gewenste gaarheid.
Schil de appels en snijd deze in blokjes.
Hak de noten grof en was de rozijnen.
Giet de aardappelen met wortel af en bewaar het vocht.
Stamp de aardappelen en wortel en voeg de appels, bleekselderij en rozijnen toe.
Gebruik eventueel het kookvocht om de stamppot iets vochtiger te maken.
Zet het nog even terug op het vuur en warm het goed door.
Dien de stamppot op met het gehakte blad en noten.