Wortel-venkelsoep

Je maakt het klaar in: 30 minuten

Dit heb je nodig voor: 4 Personen

Je maakt het klaar: in 30 minuten

Dit heb je nodig: voor 4 personen

  • 1 venkel
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • rasp van een halve biologische sinaasappel
  • stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • stukje rode peper of eventueel chilivlokken
  • 1/2 bosje peterselie of koriander
  • 1 liter koud water
  • 1/2 thl gemalen anijs
  • 1/2 thl kurkuma
  • 1 el groentebouillonpoeder
  • 1 el roomboter om in te bakken
  • 3 el (plantaardige) room
  • zout naar smaak

Zo maak je het:
Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Hak een teentje knoflook en de gember fijn.

Verwarm de boter in de pan en fruit ui, knoflook, peper en gember met wat zout op een laag vuur.

Schil de aardappel en de wortel en snijd deze in dunne plakjes.
Snijd de venkel in vieren, snijd het hart eruit en snijd dan de venkel in plakjes. Doe nu alle groenten in de pan en voeg het kokende water erbij. Breng de soep aan de kook en kook de groenten gaar.

Voeg de sinaasappel rasp toe.
Was en hak ondertussen  de peterselie of koriander fijn.
Pureer de soep met een staafmixer of wrijf het door een zeef.
Breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
Schep het in kommen en doe er een scheutje room bij en bestrooi met de gehakte kruiden.