Boekweit pannenkoeken

Je maakt het klaar in: 25 minuten

Dit heb je nodig voor: 2 personen

  • 100 gr boekweitmeel
  • 20 gr gesmolten roomboter
  • 4 eieren
  • 1 el yoghurt
  • 180 ml lauw water
  • 250 gr champignons
  • stukje prei of paar stengels bosui
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

Doe het meel in een kom, voeg water, boter, yoghurt en twee eieren toe. Roer dit tot een glad beslag en zet het even apart.

Snijd de champignons in plakjes en was en snijd de prei in reepjes.

Verwarm wat olie in twee koekenpannen en bak hierin de champignons en prei met zout tot de groenten zacht zijn.

Zet het vuur wat hoger en schenk het beslag erbij zodat het mooi verdeeld is. Bak de pannenkoeken tot de bovenkant droog is en keer ze om.

Breek nu een ei op het midden van de pannenkoeken. Bak ze gaar, eventueel onder een deksel. Bestrooi met wat peper.