Appel-pompoenjam

Je maakt het klaar in: 45 minuten

Dit heb je nodig voor: 5 jampotten

  • 600 gr oranje pompoen in blokjes gesneden met schil
  • 600gr appels zonder klokhuis in blokjes gesneden
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 2 citroenen en rasp
  • 1 thl kaneel
  • 1/2 thl gemberpoeder
  • stukje geraspte verse gember
  • 120 gr suiker
  • 22 gr pectine

Suiker en pectine kan je vervangen door 250 gr geleisuiker

Zo maak je het

Doe de pompoen, appel, sinaasappelsap, citroensap en rasp in een ruime pan met een dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en kook dit gaar.

Voeg kaneel, gember, kardemompoeder toe en pureer dit met een staafmixer glad.

Voeg de (gelei) suiker en pectine toe en roer het goed door. Breng de jam opnieuw aan de kook volgens de aangegeven tijd op het pakje pectine of geleisuiker.

Schep de jam in de gesteriliseerde potten, draai het deksel erop en laat ze drie minuten op de kop staan.